ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Німеччина надасть Україні додатково 100 млн євро зимової допомоги

Німеччина надасть Україні додатково 100 млн євро зимової допомоги

Німеччина надасть Україні додатково 100 млн євро зимової допомоги на тлі продовження російських атак на її інфраструктуру
Німеччина надасть Україні додатково 100 млн євро зимової допомоги на тлі продовження російських атак на її інфраструктуру, про це повідомила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише Rheinische Post. 
 
«В Україні через зруйновану інфраструктуру недостатньо енергії, а отже світла, води та тепла, Москва прагне зробити життя людей в Україні якомога жахливішим», - зазначила вона. 
 
Українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.  
 

Нагадала, Естонія надала українському енергосектору гуманітарну допомогу вже на понад 320 тонн обладнання та 450 тис. євро, повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час зустрічі з президентом Естонії Аларом Карісом на одному зі зруйнованих російськими обстрілами енергетичних об’єктів, де ознайомив естонську делегацію з нищівними наслідками ворожих атак. 

 
Комментарии (0)