ГлавнаяНовости ЖКХСобытияНова місія Міжнародного валютного фонду щодо України розпочнеться за тиждень

Нова місія Міжнародного валютного фонду щодо України розпочнеться за тиждень

Нова місія Міжнародного валютного фонду щодо України розпочнеться за тиждень, про це розповів голова Національного банку України Андрій Пишний
Нова місія Міжнародного валютного фонду щодо України розпочнеться за тиждень, про це розповів голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє пресслужба НБУ.
 
"Серед пріоритетів роботи – якісні й ефективні переговори з Міжнародним валютним фондом про затвердження параметрів моніторингової програми. Відбулася перша місія, яка сформувала перелік питань і визначила порядок денний, за яким наша команда продовжує працювати. За тиждень почнеться новий етап – друга місія, де ми продовжимо наші дискусії. Наразі ми рухаємося в тому графіку, який дозволить нам в ранньому грудні вийти на відповідне рішення МВФ щодо затвердження моніторингової програми", – повідомив Пишний.
 
Протягом останнього місяця у Відні НБУ і МВФ консолідували позицію монетарно-фіскальної політики.
 
"У Відні відбулися дуже предметні, й не казатиму, що прості, але конструктивні дискусії щодо всього спектра питань, пов'язаних із макроекономічною ситуацією, валютною політикою, кредитно-грошовими взаємовідносинами, фінансовою стабільністю, фіскальною консолідацією взаємодії між урядом і НБУ, необхідністю активнішої взаємодії у фінансуванні потреб українського бюджету, внутрішнього боргового ринку", – зазначив Пишний.
 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів розмову з директоркою МВФ Крісталіною Георгієвою. Як повідомили в Офісі президента, йшлося про координаційну платформу донорів України.  

 
Комментарии (0)