ГлавнаяКомментарииГазоснабжениеО.Чернишов: "Нафтогаз завершив інтеграцію основних газорозподільних компаній"

О.Чернишов: "Нафтогаз завершив інтеграцію основних газорозподільних компаній"

Група Нафтогаз завершила інтеграцію основних газорозподільних компаній. Хоча в цьому місяці ще приєднається три невеликі компанії, як результат, до кінця року їх стане 26
Група Нафтогаз завершила інтеграцію основних газорозподільних компаній. Хоча в цьому місяці ще приєднається три невеликі компанії, як результат, до кінця року їх стане 26, заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов в інтерв'ю РБК-Україна, пише "Україа Комунальна". 
 
«Що стосується ситуації з облгазами. Існувала олігархічна монополія відомого одіозного олігарха Дмитра Фірташа. І мова йшла не тільки про монополізацію, а про несанкціонований відбір газу завдяки цій моделі. І зрозуміло, що під час війни було прийняте рішення для забезпечення постачання і контролю за ресурсом. Це був необхідний крок. На сьогодні нами вже інтегровано 23 облгази. До кінця року ця цифра досягне 26», – сказав Чернишов. 
 
Він уточнив, що це будуть Коростишівгаз, Тисменицягаз та Луганськгаз. 
 
На три великі газорозподільні компанії – Полтавагаз, Київгаз та Одесагаз – Нафтогаз не претендує. 
 
«Інтеграція облгазів – це захід воєнного часу, давайте так сформулюємо. Коли дозволить ситуація, то облгази мають бути приватизовані на відкритих конкурсах», – сказав він. 
 

Нагадаємо, раніше АТ «Тернопільгаз» було інтегроване до Групи Нафтогаз! Нашими клієнтами стали ще 200 тисяч приватних домогосподарств та 3 тисячі юридичних осіб. 

 
Комментарии (0)