ГлавнаяКомментарииГазоснабжениеО.Чернишов: "У наступний опалювальний сезон увійдемо з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб.м"

О.Чернишов: "У наступний опалювальний сезон увійдемо з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб.м"

Україна увійде наступного опалювального сезону із запасами природного газу у своїх підземних сховищах не менше 13 млрд куб. м, про це розповів голова групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов
Україна увійде наступного опалювального сезону із запасами природного газу у своїх підземних сховищах не менше 13 млрд куб. м, про це розповів голова групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов, пише "Україна Комунальна".
 
На початок травня у ПСГ знаходиться понад 8 млрд куб. м.
 
Глава "Нафтогазу" нагадав, що "Укргазвидобування" та "Укрнафта" планують видобути у 2024 році близько 15 млрд куб. м газу – 13,8 млрд. куб. м та 1,1 млрд куб. м відповідно.
 
"Цього цілком достатньо, щоб покрити потреби України в частині регульованих сегментів - спеціальних зобов'язань - із досить суттєвим запасом для проходження наступної зими", - зазначив Чернишов.
 
Крім того, обсяг виробництва приватних компаній цього року очікується обсягом 3,5 млрд куб. м. У разі відновлення роботи на Сахалінському газоконденсатному родовищі та на низці об'єктів "Смарт-Холдинг" – видобуток буде більшим.
 
Глава групи також уточнив, що в частині дивідендної політики "Нафтогаз" отримав 12,1 млрд грн від діяльності "Укргазвидобування" минулого року, від "Укртрансгазу" - 6,6 млрд грн, від "Укртранснафти" - 5,3 млрд грн, від "Укрнафти" – 3,5 млрд. грн.
 

Нагадаємо, "Укртрансгаз", оператор підземних газових сховищ України, розпочав сезон закачування газу 1 квітня 2024 року. 

 
Комментарии (0)