ГлавнаяКомментарииГазоснабжениеО.Чернишов:"Пріоритетне завдання – збільшити обсяг газу, який іноземні компанії зберігають в українських ПСГ"

О.Чернишов:"Пріоритетне завдання – збільшити обсяг газу, який іноземні компанії зберігають в українських ПСГ"

Очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов заявив, що одне з пріоритетних завдань на цей рік – збільшити обсяг газу
Очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов  на зустрічі з уповноваженим Президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном та послом Франції в Україні Гаелем Весьєром заявив, що одне з пріоритетних завдань на цей рік – збільшити обсяг газу, який іноземні компанії зберігають в українських ПСГ, пише "Україна Комунальна".
 
«Одне з наших пріоритетних завдань на цей рік – збільшити обсяг газу, який іноземні компанії зберігають в українських ПСГ. Саме тому на цій зустрічі ми передусім говорили про заохочення французьких компаній зберігати більше газу в Україні. Не менш важливою темою був розвиток спільних проєктів у сфері зеленої енергетики. Зокрема, щодо біометану, вітру, зберігання CO2 та водню», – зазначив Олексій Чернишов. 
 
На зустрічі також йшлося про залучення фінансування для реконструкції об’єктів теплопостачання Групи Нафтогаз. 
 

Нагадаємо, Кабмін на своєму засіданні 2 лютого встановив, що базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів для підприємств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, має складати 80% від результатів господарської діяльності у 2023 році. Це також стосується господарських підприємств, 50% і більше акцій яких належить підприємствам зі 100% часткою держави, зокрема дочірніх підприємств. 

 
Комментарии (0)