ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаО.Кучеренко: "Блекаут" — це некерована ситуація, яку в Україні неправильно використовують"

О.Кучеренко: "Блекаут" — це некерована ситуація, яку в Україні неправильно використовують"

Блекаут — це неконтрольовані відключення, коли система самостійно розвантажується, це стихійне явище, яке важко контролювати.
Через постійні обстріли росією енергетичної інфраструктури України в недалекому майбутньому будуть впроваджуватися відключення електроенергії. Але, "блекаут" — це некерована ситуація, яку в Україні неправильно використовують, про це розповів народний депутат України Олексій Кучеренко, пише "Україна Комунальна".
 
Блекаут — це неконтрольовані відключення, коли система самостійно розвантажується, це стихійне явище, яке важко контролювати.
 
"Тому давайте не будемо говорити про блекаут, а говорити про обмеження постачання електроенергії. Вони не те що ймовірні, вони вже почалися. Вони будуть та це пов'язано з тим, що пошкоджено багато станцій, в тому числі і теплових. Вчора ми втратили 1000 МВт потужності, а це майже як один ядерний блок", — наголосив Кучеренко.
 
Також нардеп розповів про майбутню систему та механізм відключень, сказавши, що коли в країні є дефіцит електроенергії, то диспетчери повинні розуміти, кого в першу чергу відключатти, а кого ні. Але диспетчери не вникають у різноманітні нюанси, такі як робота освітніх закладів, медичних та різних підприємств.
 
"Вчора нам не вистарчало 1300 МВт, тобто це два блоки ядерної потужності, яких не вистарчало у години пікового навантаження на енергосистему. І обмеження були, але було прийнято політичне рішення — відключити промисловість, тобто підприємства та виробництва", — зазначив Кучеренко.
 

За словами нардепа, через вчорашні відключення підприємств енергетичні компанії недоотримали приблизно 50 мільйонів гривень, що в подальшому впливатиме на постачання електроенергії.  

 
Комментарии (0)