ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Опалення у Маріуполі цієї зими відновити не вдасться - радник мера міста

Опалення у Маріуполі цієї зими відновити не вдасться - радник мера міста

Полагодити опалювальну систему Маріуполя від наслідків російського вторгнення практично неможливо за короткий строк. Росіяни це розуміють, тому починають готувати місто до переходу на тверді види палива.
Опалення у тимчасово захопленому Маріуполі цієї зими відновити не вдасться, навіть попри протилежні заяви з боку російських окупантів. Про це заявив радник мера міста Петро Андрющенко.  
 
За словами представника влади, полагодити опалювальну систему Маріуполя від наслідків російського вторгнення практично неможливо за короткий строк. Росіяни це розуміють, тому починають готувати місто до переходу на тверді види палива. 
 
«Окупанти не готуються опалювати Маріуполь взимку. Попри гучні заяви про підготовку до опалювального сезону та відновлення котелень, керівники комітетів самоорганізації населення та квартальні отримали вказівку терміново збирати дані про потреби дров та вугілля в першу чергу по приватних будинках, навіть газифікованих. Це прямий сигнал і визнання очевидного факту – опалення взимку не буде», – написав Андрющенко.
 
Всі котельні у Маріуполі вже давно модернізовані під газове опалення і не призначені для дров та вугілля. За словами Андрющенка, ремонт газопроводу у місті здійснити наразі неможливо через значні пошкодження, завдані бойовими діями. 
 
«Відновити газопостачання в Маріуполь неможливо шляхом ремонту через величезні пошкодження газоводу: як магістрального, так і по будинках. Подача газу загрожує перетворити місто на вибухівку. Використовувати або перебудувати горілки на інший вид палива – нереально до зими. Тому, зима поруч і вона буде без тепла в домівках», – констатував представник мерії.  
 

Наслідком відсутності тепла у Маріуполі майбутньою зимою Андрющенко бачить спроби росіян депортувати місцевих жителів до росії.  

 
Комментарии (0)