ГлавнаяНовости ЖКХСобытияОсновними пріоритетами у сфері соцполітики є пенсіонери та ВПО - Бюджет-2023

Основними пріоритетами у сфері соцполітики є пенсіонери та ВПО - Бюджет-2023

У Державному бюджеті на 2023 рік серед основних пріоритетів у сфері соцполітики є забезпечення сталого фінансування пенсіонерів, достатня підтримка внутрішньо переміщених осіб та ефективний захист людей, які можуть опинитися за межею бідності.
У Державному бюджеті на 2023 рік серед основних пріоритетів у сфері соцполітики є забезпечення сталого фінансування пенсіонерів, достатня підтримка внутрішньо переміщених осіб та ефективний захист людей, які можуть опинитися за межею бідності. Про це повідомила перша заступниця міністра соціальної політики України Дарина Марчак.
 
«Перший пріоритет - це забезпечити стале фінансування для всіх тих громадян для яких державна підтримка є єдиним джерелом фінансування, це зокрема пенсіонери. На сьогодні ми розуміємо, що Пенсійний фонд забезпечений фінансуванням з державного бюджету на наступний рік. Тому ми не бачимо підстав для якихось турбот чи хвилювань з боку людей похилого віку в цій частині. Більше того, вже з жовтня 2022 року ми посилюємо захист людей яким виповнилося 70-74 роки», - розповіла Марчак.
 
Заступниця міністра нагадала, що з грудня посилиться захист людей старше 65 років.
 
Марчак зазначила, що другим пріоритетом є це достатня підтримка внутрішньо переміщених осіб.
 
«Як і на поточний рік, в бюджеті на наступний рік закладено майже 60 млрд грн на соціальну підтримку ВПО, для того, щоб максимально покрити всі потреби людей, які цього потребують. Третій важливий пріоритет – це забезпечення людей, які отримали інвалідність допоміжними засобами реабілітації. Видатки на закупівлю протезів з державного бюджету збільшено більш ніж у двоє на наступний рік», - сказала Марчак.
 
За її словами, четвертий пріоритет – це ефективний захист тих людей, які опинилися на межі бідності, чи можуть опинитися за межею бідності за міжнародними стандартами.
 

«З цією метою ми плануємо достатній обсяг фінансування за програмою допомоги малозабезпеченим громадянам, а також житлово-комунальні субсидії як в поточному році, близько 38 млрд грн заплановано на наступний рік», - розповіла Марчак.  

 
Комментарии (0)