ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеПідрив греблі Каховської ГЕС завдав Україні збитків на майже $14 млрд

Підрив греблі Каховської ГЕС завдав Україні збитків на майже $14 млрд

Підрив греблі Каховської ГЕС, який російські окупанти здійснили влітку, завдав Україні збитків на майже $14 млрд, йдеться у звіті
Підрив греблі Каховської ГЕС, який російські окупанти здійснили влітку, завдав Україні збитків на майже $14 млрд, йдеться у звіті, представленому урядом України та Організацією Об'єднаних Націй, пише "Україна Комунальна". 
 
«Початкова оцінка загальних потреб у відновленні та відбудові становить $5,04 млрд, і очікується, що ця цифра зростатиме в міру проведення більш детальних оцінок. У короткостроковій перспективі на заходи з відновлення у 2023/2024 роках необхідно $1,82 млрд», - йдеться у звіті. 
 
Руйнування греблі Каховської ГЕС завдало величезної шкоди, затопивши 620 кв. км території в чотирьох областях – Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій, що безпосередньо вплинуло на 100 тис. мешканців. 
 
Було завдано значної шкоди житлу, інфраструктурі, навколишньому середовищу та культурним об'єктам, таким як історичні будівлі, музеї та культові споруди. 
 

Підрив Каховської ГЕС окупантами має важкі наслідки для багатьох енергооб’єктів в Україні, але про наслідки можна буде говорити лише тоді, коли спаде вода. 

 
Комментарии (0)