ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаПідвищення тарифів на електрику наразі не розглядається - Міненерго

Підвищення тарифів на електрику наразі не розглядається - Міненерго

Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення, про це запевнив міністр енергетики Герман Галущенко
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення, про це запевнив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини», пише "Україна Комунальна". 
 
«Тарифи минулого року підвищували як наслідок масштабних атак на енергетику. Без цього рішення ми б не відновили нашу енергетику і не пройшли б зиму так, як ми її пройшли, – спокійно, стабільно і без відключень», - зазначив він.
 
Однак зараз, за словами міністра, говорити про підвищення зарано. 
 
«Ми ще не розуміємо масштабів пошкоджень (після останньої масованої атаки – ред.), не здійснено повної оцінки збитків і не зрозуміло, які гроші потрібні на відбудову. Тому наразі немає жодних проєктів або напрацювань щодо зміни тарифів», - додав Герман Галущенко.
 
Нагадаємо, на тлі обстрілів росіянами енергоінфраструктури України Міністерство енергетики може повернутись по питання підвищення тарифу на електрику,  про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.
 
"Перехресні борги на ринку електроенергії зараз перевалили за 120 мільярдів гривень й продовжують зростати", - розповів Олександр Харченко.

Експерт зауважив, що в ситуації, коли є борги й немає вільних коштів, відновлення енергетики та підготовка до наступного опалювального сезону - дуже складне завдання. 

 
Комментарии (0)