ГлавнаяНовости ЖКХСобытияПенсії у квітні знову підвищать, але не всім - ПФУ

Пенсії у квітні знову підвищать, але не всім - ПФУ

З початку квітня пенсіонерів очікує підвищення пенсії, але лише у двох випадках: якщо вони народилися до 1957 року, мають достатній стаж і отримують пенсію нижчу за гарантований рівень та якщо вони продовжують працювати, перебуваючи на пенсії
З початку квітня пенсіонерів очікує підвищення пенсії, але лише у двох  випадках: перше — якщо вони народилися до 1957 року, мають достатній стаж і отримують пенсію нижчу за гарантований рівень; друге — якщо вони продовжують працювати, перебуваючи на пенсії, про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.
 
Підвищення стосуватиметься двох груп:
 
Тих, хто продовжує працювати на пенсії. Зараз працює близько 2,7 мільйона пенсіонерів, які одержують пенсії, проте продовжують набирати стаж. Закон дозволяє перераховувати пенсії та враховувати набуті роки стажу не частіше, ніж один раз на 24 місяці. Таким чином, у квітні автоматичний перерахунок пенсій відбудеться для тих, хто працював на пенсії протягом не менше двох років, і кому за цей період не проводили перерахунок виплат.
 

Тих, хто досяг віку 65 років та виконав умови стажу. Закон гарантує, що якщо ви маєте вік не молодший за 65 років та маєте 35 років стажу (для чоловіків) або 30 років (для жінок), розмір вашої пенсії не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати. 

 
Комментарии (0)