ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Перед опалювальним сезоном близько 10% виробників тепла мають борги за газ

Перед опалювальним сезоном близько 10% виробників тепла мають борги за газ

Станом на сьогодні у списку виробників тепла, які мають борги за газ – 142 підприємства

 

Станом на сьогодні у списку виробників тепла, які мають борги за газ – 142 підприємства.

Про це йдеться у щотижневому звіті НАК «Нафтогаз України», повідомляє пресслужба компанії. 

«З переліком тепловиків-боржників можна ознайомитись у таблиці... Наразі список включає 142 боржника при загальній кількості тепловиробників (на момент завершення минулого опалювального сезону) – 1316 підприємств», – сказано у повідомленні. 

Зазначається, що «Нафтогаз» розпочинає регулярну публікацію інформації про виробників тепла, які не виконують вимог законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Інформацію про несумлінних тепловиробників планують оновлювати щочетверга. Вона включатиме, зокрема, дані про рівень заборгованості кожного підприємства та мінімальну суму, сплата якої дозволить тепловиробнику отримувати газ на умовах ПСО.

Нагадаємо, 29 серпня «Газпром» вніс на рахунок Високого суду правосуддя Англії та Уельсу 345 мільйонів доларів забезпечувальних платежів у рамках спору з «Нафтогазом» у Стокгольмському арбітражі. 

 
Комментарии (0)