ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаПочались перемовини щодо інтеграції ринків електроенергії і газу

Почались перемовини щодо інтеграції ринків електроенергії і газу

У межах перемовин Міненерго координуватиме переговори щодо розділу 15, який охоплює як питання довкілля та клімату, так і енергетичні галузі - атомну енергетику, енергоефективність, ВДЕ
Офіційно стартував переговорний процес про вступ нашої країни до ЄС. Визначальний момент, який свідчить про визнання зусиль України на шляху до членства в ЄС та виконання необхідних зобов’язань на цьому шляху, про це повідомила пресслужба міністерства. 
 
У  межах перемовин Міненерго координуватиме переговори щодо розділу 15, який охоплює як питання довкілля та клімату, так і енергетичні галузі  - атомну енергетику, енергоефективність, ВДЕ, ринок електроенергії і газу, безпеку постачання, використання сховищ газу та нафти, трансʼєвропейські енергетичні мережі (TEN-Е), енергетичне маркування та екодизайн.
 
У Звіті з оцінкою проведених реформ у галузі енергетики Європейська комісія позитивно відзначила зміни у галузі - ухвалення закону щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках, спрямованого на імплементацію регламенту REMIT, також продовження корпоративної реформи ОГТСУ.
 

Європейська інтеграція – це не тільки питання енергетичної політики. Це насамперед питання енергетичної безпеки та енергетичної незалежності. Достатність енергетичних ресурсів – необхідна умова економічного розвитку. 

 
Комментарии (0)