ГлавнаяКомментарииСобытияПодатки до кінця війни не підвищуватимуть, але повернуть на довоєнний рівень

Податки до кінця війни не підвищуватимуть, але повернуть на довоєнний рівень

Українська влада не планує підвищення податків до кінця війни, окрім повернення їх на довоєнний рівень, про це в ефірі телемарафону розповів премʼєр-міністр Денис Шмигаль
Українська влада не планує підвищення податків до кінця війни, окрім повернення їх на довоєнний рівень, про це в ефірі телемарафону розповів премʼєр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
Очільник уряду наголосив, що повернення до довоєнного рівня податків відбулося з 1 липня. Він уточнив, що йдеться про спрощену систему оподаткування, зокрема повернення до 5% замість 2%, що було запроваджено у перші місяці війни.
 
«Інших змін, крім повернення до довоєнного рівня, до кінця війни ми не плануємо, не прогнозуємо і, переконаний, не допустимо. Податкова система буде стабілізована на тому рівні, як до початку повномасштабної агресії», - пообіцяв Шмигаль.
 
Також він пояснив, що повернення акцизу на пальне було також однією з вимог МВФ.
 
Але Міжнародний валютний фонд дозволив Україні відтермінувати один з «маяків» – ухвалення законопроекту про скасування воєнних пільг для бізнесу.
 

Верховна Рада ухвалила в цілому податковий законопроект №8401, що передбачає скасування з 1 серпня єдиного податку у 2% та мораторію на перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг. 

 
Комментарии (0)