ГлавнаяНовости ЖКХТранспортПоліція проводить перевірки АЗС, які необґрунтовано підвищують ціни на бензин

Поліція проводить перевірки АЗС, які необґрунтовано підвищують ціни на бензин

До перевірок АЗС, які необґрунтовано підвищують ціни на бензин та дизельне паливо, підключився Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України
До перевірок АЗС, які необґрунтовано підвищують ціни на бензин та дизельне паливо, підключився Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України, про це розповіла пресслужба Нацполіції. 
 
Перевірки поліцейські проводять у всіх сферах контролю. 
 
Проходить моніторінг та аналізується паливний ринок, і якщо виявляють порушення, то проводять роз'яснювальну роботу з власниками мереж АЗС. 
 
Водночас, правоохоронці безпосередньо стежать за цінниками на АЗС та порівнюють їх із цінами, зазначеними у фіскальних чеках. 
 
Якщо у діях порушників є ознаки кримінального правопорушення, щодо них відкривають кримінальні провадження. Але найчастіше це адміністративне покарання (штраф). 
 
Раніше в Україні в середині травня на два місяці скасували державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. При цьому оператори роздрібного паливного ринку взяли на себе зобов'язання не продавати бензин дорожче за 52 грн за літр, а дизельне паливо - дорожче за 58 грн за літр. 
 

Нагадаємо, у Верховній Раді вже зареєстрували законопроект №7425, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за незаконне підвищення цін на пальне. За такий злочин пропонується відправляти у в'язницю на 7 років. 

 
Комментарии (0)