ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаПонад 363 тис. домогосподарств отримали додаткові виплати на придбання твердого палива

Понад 363 тис. домогосподарств отримали додаткові виплати на придбання твердого палива

В рамках його реалізації нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон були збільшені в середньому в 4 рази, а граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо на одне домогосподарство – в 2,3 раза
Торік Уряд ухвалив рішення, що суттєво підвищило розмір допомоги на придбання дров та вугілля. Відповідно до розробленої Мінсоцполітики постанови, був запроваджений експериментальний проект, пише "Україна Комунальна".
 
В рамках його реалізації нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому в 4 рази, а граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо на одне домогосподарство – в 2,3 раза, відтепер він може досягати 16 234 грн на рік (раніше він становив 6 973 грн на домогосподарство на рік).
 
Середньорічний розмір виплат на придбання дров та вугілля збільшився майже втричі.
 
Спільно з міжнародними партнерами додаткова підтримка була забезпечена понад 363 тис. домогосподарств (понад 278 тис. – за рахунок коштів державного бюджету і ще понад 85 тис. – за рахунок коштів УВКБ ООН).
 
Зокрема, УВКБ ООН надало пряму грошову підтримку на придбання твердого побутового палива в зимові місяці понад 127 тис. осіб із сімей пільговиків/домогосподарств-отримувачів житлової субсидії. УВКБ ООН продовжить цю допомогу до кінця опалювального сезону та надасть грошову підтримку на загальну суму понад 25 млн доларів США.
 
Загальна сума додаткових виплат в рамках експерименту становить майже 2,8 млрд грн: з них – майже 1,9 млрд грн за кошти держбюджету, 0,9 млрд грн – кошти УВКБ ООН.
 
Нагадуємо, шо розмір субсидії і додаткової підтримки на придбання твердого пічного палива розраховується індивідуально для кожного домогосподарства. Він напряму залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо (в межах нормативу) оплачує держава або міжнародні партнери.
 
Комментарии (0)