ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеПонад 60 млн куб. м газу надійшло до України з початку року - ОГТСУ

Понад 60 млн куб. м газу надійшло до України з початку року - ОГТСУ

В Україну з початку року надійшло понад 60 млн куб. м газу, переважно для зберігання в режимі short-haul. про це повідомило ТОВ "Оператор ГТС України".
В Україну з початку року надійшло понад 60 млн куб. м газу, переважно для зберігання в режимі short-haul. про це повідомило ТОВ "Оператор ГТС України".
 
"Іноземні замовники продовжують транспортувати природний газ до України, незважаючи на воєнні виклики. За інформацією аукціонних платформ, трейдери активно бронюють потужності сусідніх операторів ГТС на ІІ-ІІІ кв. 224 року для транспортування газу в Україну", - говориться в повідомлені.
 
Ранній старт транспортування іноземного газу в Україну є позитивною оцінкою діяльності компанії.
 
Як повідомлялося, компанії групи "Нафтогаз" АТ "Укртрансгаз" і ОГТСУ навесні цього року проведуть чергові стрес-тести, що мають підтвердити надійність газотранспортної системи та підземних сховищ для роботи в умовах обстрілів і припинення транзиту російського газу. Результати стрес-тестів буде оприлюднено до початку сезону закачування - наприкінці квітня 2024 року.
 
Як зазначила група "Нафтогаз" у лютому, такі самі випробування проводили 2023 року, їхні позитивні висновки допомогли заохотити більшу кількість іноземних трейдерів та енергетичних компаній зберігати газ саме в українських ПСГ, обсяги якого 2023 року сягнули 2,5 млрд куб. м.
 

"Нафтогаз" у 2024 році планує збільшити цей показник до 4 млрд куб. м. 

 
Комментарии (0)