ГлавнаяНовости ЖКХСобытияПорушення правил експлуатації водосховищ Дніпровського каскаду становить загрозу

Порушення правил експлуатації водосховищ Дніпровського каскаду становить загрозу

Порушення правил експлуатації водосховищ Дніпровського каскаду становить загрозу для 70% населення України, крім того, це загрожує країнам усього чорноморського басейну.
Порушення правил експлуатації водосховищ Дніпровського каскаду становить загрозу для 70% населення України, крім того, це загрожує країнам усього чорноморського басейну. Про це в ефірі національного телемарафону розповів директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Михайло Яцюк, коментуючи осушення окупантами Каховського водосховища на Херсонщині. 
 
"На Дніпрі розташовані шість водосховищ, які взаємопов’язані правилами експлуатації. У Кременчуцькому й Каховському — зосереджено найбільше, 2/3 води цих водосховищ. Важливо мінімізувати ризики й наслідки (скидання, - ред.). Навіть щоб убезпечити Запорізьку АЕС, нам потрібно думати, яким чином або стабілізувати рівень води, або у якийсь спосіб урегульовувати ці збитки”, — сказав він. 
 
Академік наголосив, що наслідки спуску води з Каховського водосховища несуть й міжнародну загрозу. Це негативно відіб’ється на стані усього Чорноморського басейну. 
 
"Тут ще один контекст — міжнародний. Наслідки спуску води з Каховського водосховища — вони будуть негативними для всього чорноморського басейну, для всіх країн. Тому, що токсини, які з'являться після того, як загине аквакультура в цьому водосховищі — вона вже почала гинути, ми бачимо — вони будуть загрожувати сусіднім країнам. Будуть відбуватися процеси перенесення забруднення", - резюмував експерт. 
 
Окупанти ймовірно осушують Каховське водосховище на Херсонщині, ставлячи під загрозу безпеку на найбільшій в Європі атомній електростанції – Запорізькій АЕС. Супутникові знімки, які підтверджують, що рівень води у водосховищі значно знизився, опублікувало видання NPR.
 
Комментарии (0)