ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаПрезидент проти контрольованого закриття Запорізької АЕС

Президент проти контрольованого закриття Запорізької АЕС

Президент України Володимир Зеленський виключає можливість контрольованого закриття Запорізької атомної електростанції
Президент України Володимир Зеленський виключає можливість контрольованого закриття Запорізької атомної електростанції, про це він заявив в інтерв'ю ABC News.
 
"Я знаю, що росіяни хотіли б, щоб реактори були відключені від української мережі і підключені до російської. Ні, ми не погоджуємося з цими повідомленнями", – заявив президент.
 
Володимир Зеленський додав, що не розглядатиме контрольоване закриття станції для запобігання будь-яким витокам радіації.
 
Як повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко, остання лінія, що з’єднувала Запорізьку АЕС з енергосистемою України відімкнена через пожежу, що виникла в результаті обстрілів. Світ знову знаходиться на межі атомної катастрофи.
 
“Щойно основна частина місії МАГАТЕ поїхала із ЗАЕС – і станція знову знеживлена. Остання лінія, що з’єднувала її з енергосистемою України - ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Феросплавна – відімкнена через пожежу, що виникла в результаті обстрілів”, - підкреслив він.
 
Герман Галущенко зазначив, що будь-які ремонти ліній наразі неможливі – навколо станції ведуться бойові дії.
 
“Деокупація ЗАЕС та створення демілітаризованої зони навколо неї – це єдиний шлях забезпечити ядерну безпеку”, - підкреслив Міністр енергетики.
 

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) продовжує свою роботу на Запорізькій АЕС. 5 вересня чотири із шести представників команди інспекції МАГАТЕ завершили роботу на Запорізькій АЕС і покинули майданчик станції. Очікується, що два експерти продовжать роботу на ЗАЕС на постійній основі.  

 
Комментарии (0)