ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаРегулятор оштрафував «ДТЕК Одеські електромережі» та «ДТЕК Київські електромережі» за несправедливі відключення світла

Регулятор оштрафував «ДТЕК Одеські електромережі» та «ДТЕК Київські електромережі» за несправедливі відключення світла

Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ «ДТЕК Одеські електромережі» та ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» за несправедливі відключення світла
Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ «ДТЕК Одеські електромережі» та ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» за несправедливі відключення світла. 
 
Такі рішення Регулятор ухвалив на засіданні 24 січня, повідомляє пресслужба НКРЕКП.    
 
На обидві компанії наклали штрафи «щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії».   
 
Також позапланові виїзні перевірки, щодо дотримання ОСР графіків відключень, очикують:
 
1) ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО»;
 
2) ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО»;
 
3) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;
 
4) ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;
 
5) АТ «ДТЕК «ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».
 
Починаючи з листопада 2022 року, НКРЕКП розглянула понад 2,5 тис. звернень та скарг споживачів на несправедливе відключення електроенергії.   
 
Регулятор раніше вже прийнімав рішення про накладення штрафу на АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПрАТ «Волиньобленерго» за недотримання графіків відключень електропостачання споживачам. 
 

На керівників згаданих підприємств вперше у практиці Регулятора було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу, додали в НКРЕКП. 

 
Комментарии (0)