ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаРобота енергосистеми станом на ранок 15 червня

Робота енергосистеми станом на ранок 15 червня

За минулу добу відновлено електропостачання близько 39 тисячам споживачів, які були знеструмлені через бойові дії. Зокрема у Донецькій області – 21 тисячі, Запорізькій – 10,2 тисячі, Харківській – 5,8 тисячі, Херсонській – 800 споживачам.
За минулу добу відновлено електропостачання близько 39 тисячам споживачів, які були знеструмлені через бойові дії.
 
Зокрема у Донецькій області – 21 тисячі, Запорізькій – 10,2 тисячі, Харківській – 5,8 тисячі, Херсонській – 800 споживачам, Дніпропетровській – 700 споживачам, Сумській – 300 споживачам, Миколаївській – 120 споживачам.
 
Газопостачання відновлено близько 1 тисячі абонентів.
 
Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.
 
Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій, виконання робіт з розмінування та виникнення нових пошкоджень в електромережах.
 
Станом на 14 червня в Україні через пошкодження, обумовлені бойовими діями, залишаються знеструмленими близько 742 населених пунктів, загалом близько 618 тисяч споживачів. Зокрема, в Донецькій області – понад 357 тисяч, Луганській – понад 128,2 тисячі, Харківській – близько 48,5 тисяч споживачів.
 
Без газопостачання залишаються 181 тисяча абонентів.
 
Електроенергія:
 
Всі види електростанцій працюють згідно з графіком. Енергосистема України продовжує впевнено працювати з європейською мережею ENTSO-E, тримаючи частоту на рівні 50 Гц.
 
У центральному регіоні на підстанції та повітряній лінії 750 кВ завершують відновлення роботи лінії за нормальною схемою.
 
На півночі на станції 330 кВ продовжуються роботи з відновлення обладнання захисту.
 
На сході 2 бригади працюють над відновленням надійності живлення двох 330 кВ. На підстанції виконані всі ремонтні роботи з устаткування 330 кВ, розпочато ремонт частини обладнання меншого класу напруги.
 
Планові роботи з розчистки трас ліній відбуваються за графіком.
 
Атомна генерація:
 
Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.
 
Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.
 
Нафтогазова галузь: 
 
Усі діджитал сервіси Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" працюють в повному доступі. Споживачі ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за добу зменшили використання природного газу на 1,2%.
 
АТ “Укргазвидобування” продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.
 
Об'єкти мережі ПСГ АТ “Укртрансгаз - Оператор газосховищ України” залишаються під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі.
 
АТ "Укртранснафта» та АТ «Укрспецтрансгаз» надалі працюють в штатному режимі в умовах воєнного стану.
 
Гідроенергетика:
 
Гідроелектростанції компанії працюють в штатному режимі згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів.
 

Експлуатаційний персонал у повному складі знаходиться на робочих місцях. На станціях компанії продовжують виконуватись планові ремонти гідроагрегатів, а також роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії. 

 
Комментарии (0)