ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаРобота енергосистеми України станом на ранок 10 червня

Робота енергосистеми України станом на ранок 10 червня

За минулу добу відновлено електропостачання близько 15,6 тисячі споживачів, які були знеструмлені через бойові дії.
За минулу добу відновлено електропостачання близько 15,6 тисячі споживачів, які були знеструмлені через бойові дії.
 
Зокрема, у Харківській області – 8,2 тисячі, Донецькій – 6 тисячам, Чернігівській – 900 споживачам, Запорізькій – 500 споживачам.
 
Газопостачання відновлено 2,3 тисячі абонентів.
 
Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.
 
Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій, виконання робіт з розмінування та виникнення нових пошкоджень в електромережах.
 
Станом на 9 червня в Україні через пошкодження, обумовлені бойовими діями, залишаються знеструмленими близько 726 населених пунктів, загалом близько 633,8 тисяч споживачів. Зокрема, в Донецькій області – понад 351,6 тисяч, Луганській – понад 128,2 тисяч, Харківській – близько 67 тисяч споживачів.
 
Без газопостачання залишаються 174,7 тисячі абонентів.
 
 
Електроенергія:
 
Всі види електростанцій працюють згідно з графіком та відповідно до команд диспетчера. Енергосистема України продовжує впевнено працювати з європейською мережею ENTSO-E, тримаючи частоту на рівні 50 Гц.
 
На південному сході включена в роботу повітряна лінія 330 кВ. Крім того, на сході знаходяться в ремонті ще одна лінія 330 кВ та підстанція 330 кВ, на якій проводиться заміна пошкоджених силових кабелів 0,4кВ.
 
Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи на підстанції 750 кВ та лінії 330 кВ.
 
 
Атомна генерація:
 
Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.
 
Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.
 
 
Нафтогазова галузь: 
 
Усі діджитал сервіси Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" працюють в повному доступі. Споживачі ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за добу збільшили використання природного газу на 11%.
 
АТ “Укртрансгаз - Оператор газосховищ України” завершив ремонт системи автоматичного керування газоперекачувальними агрегатами (ГПА) на Богородчанському ПСГ. При цьому об'єкти мережі ПСГ залишаються під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі.
 
АТ “Укргазвидобування” продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.
 
АТ «Укртранснафта» та АТ «Укрспецтрансгаз» надалі працюють в штатному режимі в умовах воєнного стану.
 
 
Гідроенергетика:
 
Гідроелектростанції компанії працюють в штатному режимі згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів.
 

На станціях компанії продовжують виконуватись планові ремонти гідроагрегатів, а також роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії.  

 
Комментарии (0)