ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаросія має зникнути з переліку експортерів на світовому енергетичному ринку - Міненерго

росія має зникнути з переліку експортерів на світовому енергетичному ринку - Міненерго

Неминуче й стале виключення рф з переліку крупних експортерів на світовому енергетичному ринку — такий пріоритет міжнародної співпраці окреслив Міністр енергетики Герман Галущенко
Неминуче й стале виключення рф з переліку крупних експортерів на світовому енергетичному ринку — такий пріоритет міжнародної співпраці окреслив Міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з Виконавчим віце-президентом Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу Франсом Тіммермансом, повідомляє пресслужба міністерства.
 
«Надважливо, аби виключення росії з переліку ключових експортерів енергоресурсів у країни Європи не стало тимчасовим явищем на час війни. росія має назавжди зникнути з мапи крупних експортерів світового енергоринку», — підкреслив Герман Галущенко. 
 
Також сторони обговорили питання розбудови енергетичної системи України після перемоги у війні. 
 
«Зараз ми говоримо про майбутнє України, яка має бути незалежною від російських вуглеводнів. Це можливо за рахунок використання її величезного потенціалу в сфері відновлюваної енергетики, сонячної та повітряної енергії, а також водню», — наголосив Франс Тіммерманс. 
 
У свою чергу, Міністр підкреслив, що стійкість енергосистеми – важливий аспект післявоєнних планів. Україна планує втілити найкращі світові практики захисту енергетичної інфраструктури. 
 
«Наше бачення — енергосистема України буде сталою, децентралізованою та кліматично нейтральною. Пріоритет — збільшення відновлювальної та атомної генерації», — зазначив Герман Галущенко. 
 

За словами Міністра, до 2030 року в Україні прогнозується збільшення атомної генерації на 2 ГВт. Відновлювані джерела становитимуть близько 30% в енергобалансі країни. До 2050-го понад 90% електроенергії вироблятиметься з безвуглецевих джерел. 

 
Комментарии (0)