ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаросіяни хотіли запустити ЗАЕС та під'єднати її до російської енергосистеми - Котін

росіяни хотіли запустити ЗАЕС та під'єднати її до російської енергосистеми - Котін

Окупанти не можуть забезпечити безпеку на Запорізькій АЕС, зокрема і тоді, коли вона не працює, про це заявив голова правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін
Окупанти не можуть забезпечити безпеку на Запорізькій АЕС, зокрема і тоді, коли вона не працює, про це заявив голова правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в інтерв’ю австрійському виданню Profil. 
 
росіяни хотіли запустити ЗАЕС та підключити її до російської енергосистеми, але це неможливо. 
 
«Росіяни тиснули на працівників атомної електростанції, щоб вони підписали контракти з Росатомом, але на це пішло небагато фахівців. У лютому цього року фейкове керівництво станції звільнило останніх 400 кваліфікованих українських атомників з їхніх  посад. Серед них були люди, відповідальні за безпеку атомної електростанції. Натомість російські працівники не мають потрібної кваліфікації, вони не знають станції, не пройшли відповідної підготовки», – наголосив Петро Котін.
 

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив 12 березня агентству Reuters, що наразі немає прямої загрози для Запорізької атомної електростанції через заборону окупантами доступу туди українських фахівців. 

 
Комментарии (0)