ГлавнаяПубликацииОтопительный сезон 2023-2024Роз'яснення: чи потрібно звертатись до ПФУ для отримання перерахунку на тверде паливо?

Роз'яснення: чи потрібно звертатись до ПФУ для отримання перерахунку на тверде паливо?

Для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо в поточному році не потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду України
Для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо в поточному році не потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду України, про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, пише "Україна Комунальна".
 
Так, якщо вашій родині вже призначено житлово-комунальну пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива, – вам перерахують її розмір автоматично. 
 
Але необхідно буде надати згоду Пенсійному фонду на передання ваших даних міжнародному донору для оплати підвищеного розміру підтримки, відповідно до даного Рішення. 
 
Згоду можна надати у відповідь на смс-повідомлення, яке надійде родинам, що вже отримують пільги або субсидії на тверде пічне паливо, або ж через електронний кабінет Пенсійного фонду України, або ж звернувшись до відділення ПФУ. 
 
Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але ви потребуєте підтримки держави – необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.
 
Наразі для того, щоб дізнатись, чи призначена вам субсидія, особисто відвідувати відділення Пенсійного фонду не обов'язково. Адже існують зручні онлайн-інструменти.
 
У Пенсійному фонді України роз'яснили як це зробити з не виходячи з дому. 
 
Призначення субсидії, наприклад, можна перевірити в особистому кабінеті ПФУ.
 
Для цього необхідно:
  • Авторизуватись на сайті електронних послуг (https://portal.pfu.gov.ua/) Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), Дія. Підпису або ID. GOV.UA;
  • У меню зліва вибрати розділ “Мої повідомлення”;
  • У вікні на екрані перейти в “Індивідуальні повідомлення”. Там буде рішення про житлову субсидію.
При цьому порядком надання житлових субсидій передбачено, що органи ПФУ інформують громадян про одне з прийнятих рішень:  
  • про призначення, 
  • непризначення, 
  • відмову в призначенні житлової субсидії.
Зокрема, у разі прийняття рішення про відмову в призначенні житлової субсидії ПФУ інформує заявника про прийняте рішення:
  • або  в паперовій формі, з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови і порядком оскарження прийнятого рішення (якщо звернення надходило в паперовій формі)
  • або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України чи Портал Дія (якщо звернення надходило в електронній формі).  

 

 
Комментарии (0)