ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Роз'яснення експерта, що робити якщо житло зруйноване, а платіжки за комуналку отримуєш

Роз'яснення експерта, що робити якщо житло зруйноване, а платіжки за комуналку отримуєш

Такі випадки трапляються через те, що платіжки оформлює програма автоматично. Відтак, якщо людина не має лічильника в оселі, то беруться за основу середні дані про споживання.
Після вторгнення російських військ в Україну велика кількість українців втратила житло, яке було зруйноване внаслідок бойових дій. Проте з'явилися непоодинокі випадки, коли на знищене житло продовжували надходити платіжки за комунальні послуги.
 
Глава Союзу споживачів України Олег Попенко розповів що робити у такому випадку, повідомляють Новини.LIVE.
 
Як пояснив Олег Попенко, такі випадки трапляються через те, що платіжки оформлює програма автоматично. Відтак, якщо людина не має лічильника в оселі, то беруться за основу середні дані про споживання. 
 
Якщо людина не подає дані про спожиті ресурси, то робот бере середній показник, виходячи з даних усіх попередніх місяців.
 
У таких випадках потрібно взяти довідку по місцеперебуванню, якщо людина перебуває закордоном. 
 
Потім треба приїхати в Україну та подати довідку в компанію надавача послуг і місце самоврядування, щоб можна було потім подати заявку на відшкодування втрат власного майна. 
 

Там же, в компанії, нададуть зустрічну довідку, що ви не проживали у будівлі. Якщо лічильника не було вдома, то після цього ви отримаєте перерахунок, а якщо він є, то компанія знімає показники і робить перерахунок.  

 
Комментарии (0)