ГлавнаяПубликацииВодоснабжениеРоз'яснення: Що таке гідравлічні випробування і навіщо їх проводити?

Роз'яснення: Що таке гідравлічні випробування і навіщо їх проводити?

Теплові мережі випробовують на гідравлічну міцність і щільність, щоб виявити «слабкі» місця трубопроводів влітку і зменшити рівень аварійності в опалювальний період
Гідравлічні випробування тепломереж – це обов’язкова умова підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це передбачено Правилами з підготовки теплових господарств до осінньо-зимового періоду від 10.12.2008 № 620/378, пише "Україна Комунальна".
 
Теплові мережі випробовують на гідравлічну міцність і щільність, щоб виявити «слабкі» місця трубопроводів влітку і зменшити рівень аварійності в опалювальний період.

Як проходять гідравлічні випробування?
 
Під час випробувань ділянку трубопроводу, що тестується, відключають від загальної тепломережі та від подачі теплоносія. У трубопровід під підвищеним тиском подають охолоджену воду (до 40˚С). У разі виявлення пошкоджень їх усувають, а потім знову перевіряють трубу на міцність.

Скільки часу займає проведення гідравлічних випробувань?
 
Гідравлічні випробування тривають близько 14 днів. Саме стільки часу необхідно теплоенергетикам, щоб повністю перевірити стан тепломереж і роботу обладнання теплоджерел (теплових пунктів, котелень, станцій теплопостачання, ТЕЦ). Гідравлічні випробування в Києві проходять поетапно в кожній зоні теплоджерел згідно із затвердженим графіком.
 
У яких випадках продовжують терміни гідравлічних випробувань?
 
У разі виявлення одразу декількох пошкоджень трубопроводу під час проведення гідравліки, термін ремонтних робіт може подовжуватись. Додатковий час потрібен для проведення ремонту. Після цього трубопровід ще раз випробовують. Якщо повторних пошкоджень не виявлено, його запускають у роботу та відновлюють постачання гарячої води клієнтам.

Які результати проведення гідравлічних випробувань?
 

Завдяки гідравлічним випробуванням вдається завчасно усувати пошкодження тепломереж. У разі потреби «Київтеплоенерго» також замінює цілі ділянки трубопроводів, що вичерпали свій термін експлуатації.  

 
Комментарии (0)