ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Розраховуємо, що зможемо суттєво децентралізувати нашу енергосистему - Шмигаль

Розраховуємо, що зможемо суттєво децентралізувати нашу енергосистему - Шмигаль

Запрацював Штаб із підготовки до наступного опалювального сезону, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 10 травня
Запрацював Штаб із підготовки до наступного опалювального сезону, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 10 травня, пише "Україна Комунальна".
 
«Велику ставку робимо на децентралізацію енергосистеми. Фонд енергоефективності запустив програму “ГрінДІМ”. ОСББ можуть отримати компенсацію до 1 млн грн за встановлення сонячних електростанцій та до 2 млн грн за встановлення теплових насосів для опалення», — зауважив очільник Уряду.
 
Він додав, що НКРЕКП ухвалило відповідне рішення про те, що нові генеруючі установки будуть приєднуватися до електричних мереж за спрощеною процедурою та без сплати ставки за приєднання.
 
«Розраховуємо, що протягом наступного півріччя зможемо суттєво децентралізувати нашу енергосистему», — підкреслив Денис Шмигаль.
 
Прем’єр-міністр відзначив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших. Ремонти мережі та генерації ідуть 24/7.
 
Як зауважив Глава Уряду, у квітні Україна була вимушена імпортувати електроенергії на третину більше, ніж у березні. За його словами, «Укренерго» постійно залучає допомогу від наших сусідів.
 

Денис Шмигаль вкотре закликав населення до економії електроенергії, особливо у вечірній час. 

 
Комментарии (0)