ГлавнаяКомментарииВодоснабжениеР.Стрілець:"Буде створено Національну акціонерну компанію “Вода України”

Р.Стрілець:"Буде створено Національну акціонерну компанію “Вода України”

Створення Національної акціонерної компанії “Вода України” забезпечить застосування прозорих ринкових механізмів для бізнесу та доступну, якісну воду для людей.
Створення Національної акціонерної компанії “Вода України” забезпечить застосування прозорих ринкових механізмів для бізнесу та доступну, якісну воду для людей. 
 
Про це на Міжнародному довкіллєвому форумі "United for Nature. Agenda for Ukraine" заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, пише "Україна Комунальна". 
 
“2023 рік був надскладним роком для водної сфери. Україна прийняла на себе удар найбільшої техногенної катастрофи з часів Другої світової. Через підрив дамби Каховської ГЕС ми опинилися на порозі гуманітарної кризи. Втрачений об’єм води водосховища дорівнює потребам у воді України на 1,5 роки. Питання сталого водокористування та “доброго” стану вод є питанням національної безпеки. В умовах воєнного бюджету маємо знайти шлях збалансованого використання водних ресурсів та забезпечити доступність води для кожного українця”, - зазначив Руслан Стрілець.
 
Як зауважили експерти, внаслідок реформування сектору та впровадження ефективного менеджменту очікується 1,4 млрд залучення коштів в ремонт та модернізацію водогосподарської інфраструктури. 
 
Прогнозований економічний ефект від реформи +1,2% додаткового зростання ВВП України щороку внаслідок реалізації проєкту.
 

Створення НАК “Вода України” дозволить забезпечити відкритий та ефективний моніторинг вод та контроль за використанням водних ресурсів. 

 
Комментарии (0)