ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоПарламент може змінити «правила» встановлення тарифів

Парламент може змінити «правила» встановлення тарифів

Парламентарям пропонують розглянути проект Закону, який спрямований забезпечити єдиний підхід в сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів.

У Верховній Раді зареєстрували та відправили на опрацювання Комітетів законопроект № 2029а «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг». Відповідний документ спрямований на забезпечення єдиного підходу в сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів.

«Метою розроблення проекту Закону є забезпечення єдиного підходу в сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів та  виконання заходів, визначених ключовою подією 8 програми (Матриці) стратегічних та інституційних реформ у рамках проекту «Друга програмна позика на політику розвитку»», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Досягнення вказаної мети пропонується шляхом узгодження положень Законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», «Про теплопостачання» щодо основних засад встановлення тарифів.
 
У пояснювальній записці до проекту Закону повідомляється, що наразі в Україні діє принцип щодо встановлення цін/тарифів на рівні не нижче економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання). Разом з тим, у законодавсті містяться норми, що дають можливість встановлення тарифу з відхиленням від економічно обґрунтованих витрат на виробництво послуг із відшкодуванням з відповідного бюджету.
 
«Єдиний підхід щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів у вказаних сферах дозволить забезпечити раціональне планування державного та місцевих бюджетів», – йдеться у пояснювальній записці.
 
Як раніще повідомляла «Україна Комунальна», парламентарям пропонують розглянути законопроект, основною метою якого є надання особі, що взяла в іпотеку житловий будинок або житлове приміщення, права на повернення такого предмету іпотеки до фінансової установи.
 
Комментарии (0)