ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаС.Гринчук:"Зараз нам усім дуже складно терпіти відключення, але в взимку буде набагато гірше"

С.Гринчук:"Зараз нам усім дуже складно терпіти відключення, але в взимку буде набагато гірше"

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що фахівці проводять технічне обслуговування всіх доступних енергетичних і генерувальних потужностей, щоб без особливих проблем пройти осінньо-зимовий період
Після останніх російських ударів по енергосистемі в Україні зберігається дефіцит електроенергії. Ситуація з відключеннями світла стане кращою, коли будуть завершені ремонтні роботи на постраждалих об'єктах.
 
Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що фахівці проводять технічне обслуговування всіх доступних енергетичних і генерувальних потужностей, щоб без особливих проблем пройти осінньо-зимовий період.
 
"Зараз нам усім дуже складно терпіти відключення, але ми всі маємо розуміти, що взимку буде набагато гірше. Тому ми намагаємося зараз зробити все можливе, щоб доступні потужності, і ті, які ми відновлюємо після пошкоджень, безперебійно працювали протягом осінньо-зимового періоду", - заявила чиновниця в ефірі телемарафону.
 
Водночас вона заявила, що ситуація зі світлом стане кращою, коли проведуть техобслуговування і завершаться ремонти, насамперед на атомних блоках, які забезпечують понад половину покриття потреб.
 
"Після суботніх атак продовжуємо відновлення, тож справді дефіцит через спекотну погоду трохи збільшився в ці дні. Однак, думаю, що скоро ситуація покращиться, якщо не буде додаткових обстрілів", - зазначила Гринчук.
 

За її словами, росіяни дуже добре знають, які саме об'єкти треба атакувати, щоб завдати максимальної шкоди енергетичній системі. Також Гринчук зазначила, що система цілісна і "ми робимо все, щоб у наступні місяці у нас було набагато більше електроенергії". 

 
Комментарии (0)