ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на 4 березня

Ситуація в енергетиці станом на 4 березня

Вночі з 1 на 2 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по Кременчуцькому НПЗ. Це найбільший і єдиний працюючий нафтопереробний завод України. Наразі НПЗ зупинено
Головне:

Вночі з 1 на 2 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по Кременчуцькому НПЗ.  ДАЗВ спробує відновити роботу автоматичної системи радіаційного контролю на Чорнобильскої АЕС після розмінування. Україна планує збільшити власний видобуток газу після перемоги у війні з росією.
 
Стабільність інфраструктури

Електроенергія
  • За минулу добу відновлено електропостачання понад 46 тисячам споживачів.
  • Зокрема, у Київській області – близько 30,5 тисячі, Донецькій – 7,5 тисячі, Харківській – 2,5 тисячі, у Сумській - 2,5 тисячі у Миколаївській - понад 2,1 тисячі, у Запорізькій - 1,4 тисячі споживачів.
  • Станом на 3 квітня в Україні залишаються знеструмленими понад 1170 населених пунктів, загалом понад 860 тисяч споживачів.
  • Держагентство з управління зоною відчуження спробує відновити роботу автоматизованої системи контролю радіаційного стану одразу, як Збройні сили України завершать перевірку та розмінування території зони та дозволять почати працювати відповідним фахівцям. На цей час система моніторингу радіаційного контролю зони не працює. До 5 квітня на території майданчика ЧАЕС і поруч комендантська година. Працює ЗСУ.
Газ
 
  • Без газопостачання залишаються понад 334 тисячі споживачів.
  • Споживачі ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за добу скоротили використання природного газу на 15% — до 37 млн куб. м через потепління. Найбільше попит продовжує знижуватися у виробників тепла та збутових компаній для потреб населення.
  • У межах балансуючої групи, до якої входять 58 збутових компаній, за березень, за попередніми даними, отримано незначний негативний небаланс балансуючої групи за місяць. Завдяки правильному балансуванню комерційного портфоліо "Нафтогаз Трейдингу" небаланс групи скоротився зі 120 млн куб. м позитивного до 1,3 млн негативного. Таким чином вдалося зберегти ресурс газу українського видобутку для потреб населення.
  • Україна планує збільшити власний видобуток газу після перемоги у війні з росією. Це дозволить суттєво замістити сьогоднішній імпорт блакитного палива, - Міністр енергетики Герман Галущенко.
Паливо
 
Вночі з 1 на 2 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по Кременчуцькому НПЗ. Це найбільший і єдиний працюючий нафтопереробний завод України. Наразі НПЗ зупинено, зруйновано його інфраструктуру та навколишні склади паливно-мастильних матеріалів.
 
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом, Міністерство енергетики Литви  

 
Комментарии (0)