ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 1 листопада

Ситуація в енергетиці станом на ранок 1 листопада

Російські терористи ракетами та дронами уразили 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні.
Головне:

Російські терористи ракетами та дронами уразили 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні.
 
Ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною до кінця опалювального сезону
 
З початку війни згоріло майже 700 тис. т нафтопродуктів — Держекоінспекція
 
Стабільність інфраструктури
 
Електроенергія
  • Російські терористи ракетами та дронами уразили 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні. Знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України. Внаслідок цієї масованої атаки відбулось часткове знеструмлення і екстрено запроваджені графіки відключення споживачів в м. Києві, м. Черкаси, м. Запоріжжя, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Полтавській областях. Зниження навантаження на енергомережу допоможе нашим енергетикам швидше відновити енергопостачання у тимчасово знеструмлених регіонах.
  • Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483», якою передбачено продовження дії спеціальних обов’язків, покладених на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування цього ринку. Таким чином пільгові ціни на електроенергію для побутових споживачів зберігатимуться протягом осінньо-зимового періоду 2022/2023 рр. – до 31 березня 2023 року. Фіксований тариф становить: для індивідуальних побутових споживачів - 1,44 грн/кВт*год при споживанні до 250 кВт*год на місяць та 1,68 грн/кВт*год – у разі понад 250 кВт*год на місяць.
  • ДП «НАЕК «Енергоатом» підтримує рішення Уряду України продовжити дію ПСО для збереження низьких тарифів на електроенергію для населення на період воєнного стану, зазначив президент Компанії Петро Котін. Енергоатом продовжує виконувати всі свої зобов’язання навіть попри втрату значної частини ядерної генерації через окупацію набільшої в Україні та Європі – Запорізької атомної електростанції, яка ще в березні 2022 року була захоплена російськими військовими.
  • Україна отримала від німецьких компаній майже 40 тонн обладнання та матеріалів для відновлення енергетичної інфраструктури.
  • У київському метрополітені з 1 листопада збільшуються інтервали руху поїздів. У пікові години інтервали між поїздами становитимуть 4-5 хвилин, а в міжпікові – 8-10 хвилин.
  • Через масовані обстріли критичної інфраструктури російськими окупантами 31 жовтня вранці в Україні вводяться екстрені відключення електроенергії, повідомив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.
Пальне
 
Під час обстрілів російських військ за 8 місяців війни згоріло 680,1 тис. т нафтопродуктів, повідомила Державна екологічна інспекція України.
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Велика Британія з 1 січня 2023 року відмовляється від імпорту російського LNG
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)