ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 14 лютого

Ситуація в енергетиці станом на ранок 14 лютого

Указом Президента України введено в дію рішення РНБО щодо санкцій проти 200 осіб, які працюють на атомну галузь рф. Україна вперше імпортувала дизель із США. Обсяг партії – 100 тисяч тон.
Головне:

Держатомрегулювання заборонило експлуатацію енергоблоків №№ 3, 4, 5, 6 ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» на енергетичних рівнях потужності

Україна вперше імпортувала дизель із США. Обсяг партії – 100 тисяч тон.

Указом Президента України введено в дію рішення РНБО щодо санкцій проти 200 осіб, які працюють на атомну галузь рф 
 
Електроенергія
  • Генерація електроенергії продовжує забезпечувати її споживання
  • «Продовжуємо збільшувати потужності генерації, завершуємо аварійні ремонти після масованих обстрілів. І сьогодні, у перший робочий день тижня, незважаючи на суттєве збільшення обсягів споживання, енергосистема України продовжує забезпечувати потреби споживачів в електроенергії. Обсяги її виробництва відповідають обсягам споживання», - заявив Міністр енергетики Герман Галущенко.
  • У зв‘язку з цим стабілізаційні відключення світла можуть застосовуватись лише в декількох регіонах, де внаслідок суттєвого пошкодження розподільних мереж є проблеми з доставкою електроенергії всім споживачам.
  • Державною інспекцією ядерного регулювання України видано розпорядження від 10 лютого 2023 року про обмеження експлуатації енергоблоків №№3, 4, 5, 6 Запорізької АЕС, як об’єкта державного нагляду, внаслідок неможливості усунення виявлених порушень вимог ядерної та радіаційної безпеки. Відтак експлуатація вказаних ядерних установок на енергетичних рівнях потужності є забороненою.
  • Міненерго передало АТ «Херсонобленерго» 45 тонн обладнання для ремонту та відновлення постраждалих від російських обстрілів енергетичних об’єктів. Зокрема, Херсонобленерго отримало трансформатори, генератори, роз'єднувачі, обладнання для ремонту ЛЕП. Це обладнання надали Польща, Німеччина, Литва та Азербайджан.
Пальне
 
Україна вперше імпортувала дизель із США. Обсяг партії – 100 тисяч тон. На початку лютого в Україну надійшла партія дизельного пального виробництва США. Це перший в історії українського ринку випадок імпорту американських нафтопродуктів. Танкер дедвейтом 100 тис. тонн було прийнято у порту Гамбурга. Досвід перших постачань вказує на перспективність продовження цієї роботи. 
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Указом Президента України введено в дію рішення РНБО щодо санкцій проти 200 осіб, які працюють на атомну галузь рф. Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №75/2023 від 12 лютого 2023 року ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».
 
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)