ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 15 вересня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 15 вересня

Україна домовилась зі США про постачання у 4-му кварталі цього року та 1-му кварталі наступного 2 млрд куб. м. газу, - Прем'єр-міністр Денис Шмигаль
Головне:

Україна домовилась зі США про постачання у 4-му кварталі цього року та 1-му кварталі наступного 2 млрд куб. м. газу, - Прем'єр-міністр Денис Шмигаль

«Укренерго» вже відновили роботу 2-х магістральних ліній, що живлять Харків та Харківську область

Потрібно вводити санкції проти Росатома, особливо після подій на Запорізькій АЕС, глава МЗС України Дмитро Кулеба 
 
Стабільність інфраструктури
 
Електроенергія
 
  • Енергоатом проводить протиаварійні тренування на об‘єктах ядерної енергетики. Задля відпрацювання дій, необхідних для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на атомній станції під час позаштатної ситуації в умовах воєнного часу, ДП «НАЕК «Енергоатом» проводить протиаварійні тренування. Загальностанційне протиаварійне тренування за умовним сценарієм «Комунальна аварія, яка викликана надзвичайною ситуацією воєнного характеру та призвела до втрати живлення власних потреб енергоблока №1 і відмови обладнання на атомній станції» розпочалось на Хмельницькій АЕС.
  • Українські інженери у вівторок, 13 вересня, відновили роботу третьої резервної лінії електропередачі до Запорізької АЕС. Резервна лінія 150 кВ знову стала доступною для ЗАЕС після ремонту розподільчого пристрою на прилеглій ТЕЦ через кілька днів після того, як він був пошкоджений в результаті обстрілу. Це означає, що на станції відновлено всі три резервні лінії електропостачання.
  • Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» вже відновили роботу двох магістральних ліній, що живлять Харків та Харківську область. Роботи на інших лініях продовжуються і триватимуть до повного завершення. Наразі не планується ніяких обмежень енергопостачання споживачів Харківського регіону. Всі повідомлення стосовно наявності таких намірів не відповідають дійсності.
  • За минулу добу відновлено електропостачання близько 17 тисячам споживачів, які були знеструмлені через бойові дії: у Запорізькій області - 16,9 тисячі, у Донецькій – 100 споживачам.
  • Знеструмленими залишаються 806 населених пунктів, загалом близько 690,1 тисячі споживачів. Зокрема, в Донецькій області – близько 415,4 тисячі, Луганській – понад 128,2 тисячі, Харківській – близько 60,5 тисячі, Миколаївській – 36 тисяч споживачів.
Газ
  • «Маємо домовленості зі США про надання від американських видобувників 2 млрд куб. газу протягом четвертого кварталу цього року й першого кварталу наступного. Ведемо перемовини з північними країнами, зокрема з Норвегією про надання фізичних об’ємів газу для України», — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
  • Без газопостачання близько 239 тисяч абонентів.
Міжнародний вимір та санкції
  • Україна намагатиметься переконати європейських партнерів у необхідності ввести обмеження проти Росатома, - глава МЗС України Дмитро Кулеба.
  • Масованими обстрілами об’єктів енергетичної інфраструктури України росіяни мстять цивільному населенню за військові успіхи ЗСУ, - на цьому Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.
  • Президент Австрії Олександр ван дер Беллен напередодні виборів закликав позбутися залежності від російського газу та вводити жорсткі санкції проти рф.
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)