ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 16 лютого

Ситуація в енергетиці станом на ранок 16 лютого

Міністерство енергетики передало «Донбасенерго» генератори від міжнародних партнерів. Укртрансгаз розпочав співпрацю з USAID над модернізацією систем диспетчеризації та автоматизації підземних газосховищ України.
Головне:

Міністерство енергетики передало «Донбасенерго» генератори від міжнародних партнерів

Укртрансгаз розпочав співпрацю з USAID над модернізацією систем диспетчеризації та автоматизації підземних газосховищ України

Цього року ПАТ «Укрнафта» планує встановлення 14 газових модулів на існуючих АЗС
 
Електроенергія
 
СПОЖИВАННЯ: дещо знизилось, порівняно з початком тижня.
ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній вже четверту добу поспіль і сьогодні наразі не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання.
 
ГЕНЕРАЦІЯ: виведено в аварійний ремонт енергоблок на одній з електростанцій. Водночас включено в роботу після ремонту один з енергоблоків на іншій електростанції.
Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через нехарактерне для зими водопілля мають багато ресурсів. Завдяки сприятливій погоді зростає генерація з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.
 
ОБМЕЖЕННЯ: Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились
Міністерство енергетики України передало ПАТ «Донбасенерго» генератори 292 кВт та 24 кВт, надані партнерами із Франції та Швейцарії.
 
Газ
 
Укртрансгаз розпочав співпрацю з USAID над модернізацією систем диспетчеризації та автоматизації підземних газосховищ України. Наразі стартувала робота над розробкою стратегії такої модернізації. А кінцева мета проекту — вдосконалити ключові системи мережі підземних газосховищ України — диспетчеризації та автоматизації — відповідно до кращих світових практик.
 
Пальне
 
Цього року ПАТ «Укрнафта» планує встановлення 14 газових модулів на існуючих АЗС. Такі заходи дозволять компанії отримати збільшення непаливних продажів. Крім цього, у 2023 році заплановано оновлення та модернізація 25 автозаправних комплексів «Укрнафти».
 
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)