ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 28 березня

Ситуація в енергетиці станом на ранок 28 березня

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі оголосив про початок поїздки на окуповану військами рф Запорізьку атомну станцію.
Головне:

Глава МАГАТЕ оголосив про початок візиту на окуповану ЗАЕС

Україна отримала від Франції 183 тонни енергетичного обладнання

За ініціативи Міненерго Урядом скасовано аукціони з продажу сирої нафти, газового конденсату та скрапленого газу
 
Електроенергія
  • Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі оголосив про початок поїздки на окуповану військами рф Запорізьку атомну станцію. Він зазначив, що продовжить свої зусилля щодо захисту атомної станції і очолить наступну регулярну ротацію експертів МАГАТЕ.
  • Із серпня 2022 року до сьогодні із Франції до України надійшло 22 вантажі енергетичного обладнання як гуманітарної допомоги загальною вагою 183 тонни. Серед обладнання - генератори різної потужності, автоматичні вимикачі, спецодяг, роз’єднувачі, освітлювальні прилади, хімічна продукція, газове обладнання, необхідне для проведення ремонтних робіт.
Газ
  • Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив розроблений Міненерго проект постанови «Про внесення зміни та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».
  •  
  • Ним вносяться зміни до низки постанов Уряду з метою приведення їх у відповідність до законів України «Про нафту і газ» і «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами» від 1 грудня 2022 р. N°2805.
  • Зокрема, визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів від 16 жовтня 2014 року № 570 «Про організацію і проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», а також внесено відповідні зміни до Положення про Міністерство енергетики України.
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)