ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 29 листопада

Ситуація в енергетиці станом на ранок 29 листопада

В Україні від 200 до 400 тисяч людей у кожному з регіонів обмежені в електроспоживанні у певні години доби, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Головне

Державний трейдер «ЕКУ» почав тестувати імпорт з Румунії

Франція відправила Україні 100 потужних генераторів 

Обхід санкцій вважатиметься злочином в ЄС
 
Стабільність інфраструктури
 
Електроенергія
 
В Україні від 200 до 400 тисяч людей у кожному з регіонів обмежені в електроспоживанні у певні години доби, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
Через погодні умови ситуація з відновленням найскладніша у Хмельницькій, Тернопільській та Одеській областях, водночас у Харківській та Херсонській областях вона посилюється масованими артилерійськими ударами російських військ в останні два дні.
 
Суттєвий дефіцит виробництва е/е поки що зберігається, тому діють і планові, і аварійні відключення.
 
Україна пережила серйозну енергетичну системну аварію, і зараз завдяки професіоналізму енергетиків поступово виходить з неї.
 
Державний енерготрейдер «Енергетична Компанія України» почав тестувати імпорт електричної енергії з Румунії, було поставлено невеликі обсяги у неділю, 27 листопада.
 
Уряд Франції транспортує 100 генераторів потужністю від 50 до 100 кВт до Румунії, звідки найближчими днями вони будуть передані українській владі.
 
За останні дні Литва відправила в Україну 6 вантажівок зі 114 трансформаторами, повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Загалом Литва має намір поставити 252 трансформатори. Литовські енергокомпанії вже направили підтримку на суму 3 мільйони євро на реконструкцію енергетичного сектору України і ще 2 мільйони євро на підтримку направляється зараз.
 
Газ
 
Оператор ГТС України може запропонувати будівництво нових об’єктів маневрової генерації електричної енергії на своїх промислових майданчиках. Зокрема, може бути використана незадіяна наразі інфраструктура, яка розташована в різних регіонах України.
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Обхід санкцій вважатиметься злочином в ЄС. Відповідне рішення сьогодні прийняла Рада Європейського Союзу.
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)