ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці станом на ранок 9 лютого

Ситуація в енергетиці станом на ранок 9 лютого

Україна отримала від США газотурбінну мобільну електростанцію на 25 МВт. Станція виробництва General Electric отримана в межах технічної допомоги від USAID.
Головне:

Україна отримала від США газотурбінну мобільну електростанцію на 25 МВт

Японія передала Україні 259 генераторів для потреб енергосектору

Обмеження цін на нафту позбавило рф у січні 8 мільярдів доларів, - МЕА
 
Електроенергія
 
Україна отримала від США газотурбінну мобільну електростанцію на 25 МВт. Станція виробництва General Electric отримана в межах технічної допомоги від USAID. Мобільну електростанцію встановили на одному з об’єктів критичної інфраструктури та найближчим часом запустять у роботу й під'єднають до енергомережі.
 
Протягом грудня 2022 – лютого 2023 року Україна отримала гуманітарну допомогу від Японії у вигляді 259 генераторів та комплектуючих. Відповідне обладнання розподілене між підприємствами українського енергетичного сектору, які зазнали пошкоджень від російських атак.
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Обмеження цін на нафту позбавило рф у січні восьми мільярдів доларів. Саме на таку суму впали доходи країни-агресорки від експорту нафти і газу порівняно з минулим роком, зазначив очільник Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль. Обмеження цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель досягло своїх цілей й у стабілізації нафтових ринків, й у зменшенні доходів рф від експорту енергоносіїв. Так, за даними агентства, нафтові доходи рф, у січні поточного року знизилися майже на 30%, або приблизно на 8 млрд дол. порівняно з минулим, 2022-м.
 
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)