ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергетиці в енергетиці станом на ранок 23 лютого

Ситуація в енергетиці в енергетиці станом на ранок 23 лютого

Бригади «Укренерго» продовжують ремонтні роботи для усунення мережевих обмежень для Одеси та Одеського району. Через складність і масштабність пошкоджень відновлення надійного енергопостачання вимагає тривалого часу.
Головне:

Литва профінансує проект переходу розподільчих мереж «Миколаївобленерго» на напругу 20/0,4 кВ на 8,2 млн грн
 
6 тисяч тонн метанолу передає USAID Укргазвидобуванню
 
МЗС України рішуче засуджує блокування російською федерацією ротації експертів МАГАТЕ га Запорізькій АЕС
 
Електроенергія
  • Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені несприятливими погодними умовами (шквальний вітер), без електропостачання залишаються 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях. Ремонтні роботи тривають.
  • Бригади «Укренерго» продовжують ремонтні роботи для усунення мережевих обмежень для Одеси та Одеського району. Через складність і масштабність пошкоджень відновлення надійного енергопостачання вимагає тривалого часу.
  • Виконання проектної роботи «Реновація енергетичної інфраструктури АТ «Миколаївобленерго» з переведенням на клас напруги 20 кВ» передбачено відповідним договором з АТ «Миколаївобленерго», за яким витрати в розмірі 8,2 млн. грн. профінансує Литовська Республіка в особі свого Уряду. Проект буде розроблятися українськими проектними організації, що входять до Міжнародного Енергетичного кластеру, за участю провідних вищих учбових закладів України та Литви, зокрема, Вільнюського університету, Каунаського технологічного університету, зазначив Данилків.
  • Під час робочої поїздки на Харківщину міністр енергетики України Герман Галущенко передав для потреб енергетиків черговий вантаж обладнання вагою понад 15 тонн.
Газ
 
6 тисяч тонн метанолу передає USAID Укргазвидобуванню. Це критично важлива сировина для видобування, підготовки та транспортування природного газу. Перша партія вже надійшла на склади компанії.
 
Міжнародний вимір та санкції
 
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує блокування російською федерацією ротації експертів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію, йдеться в заяві МЗС України.
 
 

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом  

 
Комментарии (0)