ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 17 липня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 17 липня

Ситуація в енергетиці залишається складною. В системі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли підстанцій, ліній системи передачі електроенергії.
Ситуація в енергетиці залишається складною. В системі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли підстанцій, ліній системи передачі електроенергії. Також в Україні тримається аномальна спека. Це все спричиняє ще більш складну ситуацію.
 
Протягом минулої доби для часткового покриття дефіциту Україна додатково залучала аварійну допомогу з Польщі. Аварійна допомога надавалася і сьогодні. Також енергосистема України приймала надлишки з польської енергосистеми.
 
Через вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів сьогодні передбачено обмеження електропостачання - діють 4 черги протягом усієї доби.
 
Про зміни в графіках дізнавайтесь на офіційних ресурсах обленерго у своїх регіонах.
 
Енергетики вже працюють над відновленням обладнання - ситуацію планують нормалізувати до кінця цієї доби.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ 
 
На Дніпропетровщині внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено обладнання одного з енергооб’єктів. Це призвело до знеструмлення побутових споживачів та промислового підприємства. Споживачів заживлено.
 
Також у Дніпропетровській області через обстріл вимикалась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції, побутових споживачів та місцевої промисловості. Під час огляду на території підстанції виявлено обрив проводів. Усіх споживачів заживлено.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
У Одеській області внаслідок технологічних порушень вимикалась високовольтна повітряна лінія. При цьому знеструмлювалась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі. Усіх споживачів заживлено за резервною схемою.
 
У Львівській області з технологічних причин вимикалась високовольтна повітряна лінія. При цьому знеструмлювалось кілька підстанцій, побутові споживачі та місцева промисловість. Усіх заживлено.
 
ЗНЕСТРУМЛЕННЯ СПОЖИВАЧІВ
 
Через складні погодні умови без електропостачання 48 населених пунктів у Чернігівській, Закарпатській та Житомирській областях.
 
Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 507 населених пунктів.
 
Енергетики заживили 31 149 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.94 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції. 

 
Комментарии (0)