ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 18 березня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 18 березня

В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕЦ. З технологічних причин короткостроково відключалась ТЕЦ на Івано- Франківщині, при цьому припинялося теплопостачання міста-супутника
В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕЦ. З технологічних причин короткостроково відключалась ТЕЦ на Івано- Франківщині, при цьому припинялося теплопостачання міста-супутника. Роботу ТЕЦ та постачання тепла відновлено, пише "Україна Комунальна".
 
Водночас в енергосистемі є достатньо резервів для покриття потреб споживачів та промисловості.
 
Планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована. Дефіциту електроенергії не передбачається.
 
CТАН МЕРЕЖ
 
У м. Київ через технічні порушення в електромережах знеструмлювалися дві підстанції 110 кВ. Було відключено 58 тисяч абонентів та обладнання водоканалу. Усіх споживачів включено за резервною схемою.
 
У Запорізькій області з технологічних причин відключалась повітряна лінія НЕК «Укренерго» 330 кВ. Лінію вже включено в роботу.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
У Харківській області через обстріли знеструмилася повітряна лінія 110 кВ та дві підстанції 110 кВ, без світла залишилися побутові споживачі. Після аварійного ремонту лінію включено в роботу, усіх споживачів заживлено.
 
Ввечері у тому ж районі через обстріл відключилась повітряна лінія 110 кВ, знеструмились підстанції, без світла залишилися побутові споживачі.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ
 
Минулої доби на одній із шахт на Донеччині сталася зупинка обладнання. У той момент у шахті перебував 31 гірник. Люди були сповіщені про аварійну ситуацію. За годину роботу обладнання було відновлено.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 3900 МВт*год, також передбачається експорт – до 2000 МВт*год. 

 
Комментарии (0)