ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 26 лютого

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 26 лютого

Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії
Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії, пише "Україна Комунальна".
 
У резерві 19 генеруючих одиниць ТЕС, які будуть задіяні у разі потреби.
 
Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Інформація, поширена учора низкою ЗМІ, про відновлення роботи однієї з високовольтних ліній (330 кВ), що живить ЗАЕС та була пошкоджена обстрілом, є недостовірною.
На жаль, через складну безпекову ситуацію та відсутність стабільного допуску від військових для енергетиків вона залишається знеструмленою. Відповідно, як і всі попередні дні, Запорізька АЕС залишається на одній лінії живлення. Однак енергетики роблять усе можливе для її відновлення.
 
Минулої доби у Дніпропетровській області в роботу включено лінію 330 кВ, яку також була нещодавно пошкоджено російськими обстрілами.
 
Внаслідок ворожого обстрілу відключалась повітряна лінія 110 кВ у Донецькій області.
Також на Донеччині знеструмлювались побутові споживачі та припинено забезпечення  електроенергією власних потреб однієї з підстанцій 330 кВ. У районі ведуться бойові дії.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 425 МВт*год, також передбачається експорт – до 2300 МВт*год. 

 
Комментарии (0)