ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 7 травня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 7 травня

Потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Аварійна допомога не залучалася.
Потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Аварійна допомога не залучалася. У ранкові години на запит НЕК «Укренерго» активовано передачу надлишків електроенергії з енергосистеми України до енергосистеми Польщі.
 
Обсяг спожитої електроенергії за минулу добу був на понад 10% нижчим, ніж у суботу, та на понад 12% нижчим, ніж у п’ятницю.
 
Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися.
 
Через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі впродовж дня обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Сьогодні вночі ворог обстріляв енергетичну інфраструктуру на Сумщині. Одномоментно було знеструмлено понад 400 тисяч абонентів у м. Суми та населених пунктах області. Також знеструмлювалися споживачі на Харківщині. Станом на ранок споживачів частково заживили. У Сумській області залишається без напруги 91 населений пункт.
 
Також на Донеччині ворог обстріляв територію одного з енергетичних об'єктів. Обійшлося без постраждалих.
 
Вчора ввечері в Харківській області через обстріл відключалась повітряна лінія та підстанції обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі. Впродовж години їх частково заживили.
 
Внаслідок пошкоджень газопроводів у Харківській області відключено від газопостачання 263 споживачі.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
Сьогодні вночі на Дніпропетровщині внаслідок пошкодження відключалась високовольтна повітряна лінія, а також обладнання на приєднаних до неї енергетичних об’єктах. Тривають відновлювальні роботи.
 
НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ
 
На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу одного з населених пунктів у Покровському районі поранено 3 працівників шахти. Їх доставлено до лікарні. 
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,39 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії у вечірні години – 5362 МВт*год. 

 
Комментарии (0)