ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 9 квітня

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 9 квітня

Продовжують застосовуватися обмеження – зранку у Харківській області діють графіки відключень, також є локальне обмеження споживання електроенергії у Криворізькому районі
Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Продовжують застосовуватися обмеження – зранку у Харківській області діють графіки відключень, також є локальне обмеження споживання електроенергії у Криворізькому районі, пише "Україна Комунальна".
 
В об’єднаній енергосистемі України дефіциту електроенергії немає.
 
Учора вдень через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ сумарною величиною 14 243 МВт*год.
 
Енергосистема України працює стабільно та збалансовано.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Ворог уночі двічі атакував БПЛА по обладнанню на високовольтній підстанції у Запорізькій області. Є пошкодження обладнання. Вчора через обстріли відключилась високовольтна повітряна лінія на Харківщині, в результаті знеструмилась підстанція, яка живить побутових споживачів Харкова. Усіх заживлено.
 
Внаслідок бойових дій одночасно відключились дві високовольтні лінії у Дніпропетровській області.
 
Також на Дніпропетровщині внаслідок падіння уламків збитої ракети стався вибух на території об’єкта газової інфраструктури. Пошкоджено будівлі. Без постраждалих.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,49 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – потужністю 313 МВт. Також у нічні години є експорт – потужністю до 362 МВт. 

 
Комментарии (0)