ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСитуація в енергосистемі станом на ранок 9 лютого

Ситуація в енергосистемі станом на ранок 9 лютого

Дефіциту електроенергії в енергосистемі України не фіксується. Власна генерація повністю покриває потреби споживачів. Також планується комерційний імпорт електроенергії
Дефіциту електроенергії в енергосистемі України не фіксується. Власна генерація повністю покриває потреби споживачів. Також планується комерційний імпорт електроенергії, пише "Україна Комунальна".
 
З аварійного ремонту виведено блок ТЕС. У резерві сім блоків теплоелектростанцій, які буде задіяно у разі потреби.
 
Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.
 
НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ
 
Учора внаслідок ворожих атак було відключено ділянку тепломережі у Києві, внаслідок чого без теплопостачання залишились 355 житлових будинків, 5 лікарняних закладів, 18 дитячих садків, 9 шкіл, 84 відомчих будівлі. Відновлювальні роботи тривають.
 
Через нові ворожі атаки пошкоджено теплові мережі у Миколаєві, без теплопостачання залишилось 9 житлових будинків.
 
Внаслідок пожежі, що виникла на місці прильоту, у центрі міста без світла залишилися 82 побутових споживачі - усіх оперативно заживлено, окрім знищеного будинку. Також ушкоджень зазнали повітряні лінії в області, внаслідок чого в області було знеструмлено 9 населених пунктів – станом на ранок усі споживачі зі світлом. Наразі тривають відновлювальні роботи в мережах.
 
СТАН МЕРЕЖ
 
З технічних причин вимикалась повітряна лінія електропередачі на Львівщині. Внаслідок цього знеструмились побутові споживачі, залізниця (порушень руху потягів не було). Усіх споживачів заживлено за основною схемою.
 
Через технологічні порушення відключалось обладнання підстанції на Дніпропетровщині, при цьому знеструмились побутові споживачі та місцева промисловість. Усіх заживили за основною схемою.
 
СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС
 
Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,59 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.
 
ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ
 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 7274 МВт*год. Також передбачається експорт – до 1859 МВт*год. 

 
Комментарии (0)