ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаС.Коваленко: "Україна зможе відмовитись від світла за графіками не раніше кінця березня 2023 року"

С.Коваленко: "Україна зможе відмовитись від світла за графіками не раніше кінця березня 2023 року"

Україна зможе відмовитись від світла за графіками не раніше кінця березня 2023 року. Це трапиться, якщо зиму та початок весни Україна проживе в стабілізаційних графіках
Україна зможе відмовитись від світла за графіками не раніше кінця березня 2023 року. Це трапиться, якщо зиму та початок весни Україна проживе в стабілізаційних графіках, про це повідомив  генеральний директор YASNO Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.
 
"Треба розуміти, коли ми взагалі відмовимось від графіків і буде в нас 100% світло. До кінця березня, базовий сценарій, який буде для нас гарний, якщо ми проживемо зиму та початок весни в стабілізаційних графіках", - розповів Сергій Коваленко.
 
За його словами, поки що зарано говорити про повернення до стабілізаційних графіків.
 
"Ми бачимо, що є обмеження генерації по всій країні та колегам ще потрібен час", - додав Коваленко.
 
Зазначається, що мова може йти про дні, а не про години або тижні.
 
Нагадаємо, вітчизняні підприємці вже втратили 5-8% доходу, а в деяких областях 15-16% через пошкодження енергосистеми України.
 
Легше будувати свою діяльність тим, хто має генератори. Але багато закладів громадського харчування уже скоротили режим роботи, переглянули своє меню, щоб виключити з нього ті страви, які потребують певної кількості енергоємності.
 

Закупівля генераторів, плата за мито, бензин та дизель, на яких працює генератор, лягатиме на собівартість продукції.  

 
Комментарии (0)