ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСпрямовуємо кошти на закупівлю енергообладнання для тих регіонів, де ситуація найважча - Кабмін

Спрямовуємо кошти на закупівлю енергообладнання для тих регіонів, де ситуація найважча - Кабмін

Кабмін вважає енергетичну безпеку важливим викликом і ставить перед собою завдання мінімізувати ризики для енергосектору, щоб наступної зими в українців у домівках була електрика та опалення
Кабмін вважає енергетичну безпеку важливим викликом і ставить перед собою завдання мінімізувати ризики для енергосектору, щоб наступної зими в українців у домівках була електрика та опалення, а підприємства працювали безперебійно. 
 
Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Україна Комунальна".
 
«Важливий виклик сьогодні — це енергетична безпека. Ворог здійснив низку інтенсивних атак на об’єкти енергетики. Насамперед ідеться про теплову генерацію. Наше завдання — до наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору», — відзначив Прем’єр-міністр.
 
За його словами, є три основні вектори діяльності. Перший — це ремонти й залучення допомоги від партнерів.
 
«Великі надії покладаємо на Фонд підтримки енергетики України, куди наші міжнародні партнери зробили внесків на понад 405 мільйонів євро», — зазначив Денис Шмигаль.
 
Як зауважив Глава Уряду, пріоритетно держава спрямовує кошти на закупівлю обладнання для тих регіонів, де ситуація найважча. Зокрема, для Харкова та Харківщини.
 
«Другий напрямок — децентралізація нашої генерації. Замість великих вразливих до атак електростанцій потрібно десятки малих розосереджених об’єктів. Розгортаємо мережу когенераційних установок, які підтримають роботу критичної інфраструктури громад. Будемо нарощувати інтенсивність робіт у цій сфері», — сказав Прем’єр-міністр.
 

Третій напрямок - це посилення української ППО. Він наголосив, що зараз це пріоритет для всієї влади. 

 
Комментарии (0)