ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаСпрощено завезення в Україну генераторів та трансформаторів - Кабмін

Спрощено завезення в Україну генераторів та трансформаторів - Кабмін

Кабмін затвердив постанову, яка спрощує завезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема генераторів і трансформаторів.
Кабмін затвердив постанову, яка спрощує завезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема генераторів і трансформаторів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Україна Комунальна".
 
Таким чином, Уряд фактично призупинить дію шести технічних регламентів, які застосовувалися при ввезенні та продажу енергетичного обладнання: «Тепер для низки цих товарів не потрібна буде декларація про відповідність та маркування знаком відповідності».
 
Внесено зміни до:
 
1. Технічного регламенту безпеки машин
 
2. Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання
 
3. Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання
 
4. Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки
 
5. Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні
 
6. Технічного регламенту шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень, якими передбачено, що до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом наступних 90 календарних днів дозволяється надавати на ринку та/або вводити в експлуатацію продукцію, яка включена до переліку продукції для цілей застосування деяких технічних регламентів, без застосовування вимоги щодо наявності декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам
 
Також, Прем’єр-міністр відзначив, що Україна пройшла перший місяць опалювального сезону. Ситуація в енергетиці стабільна. Дефіциту електроенергії немає. Опалювальний сезон стартував в усіх регіонах.
 
«Україна зараз повністю забезпечила себе необхідною кількістю енергоресурсів. У наших сховищах майже 16 млрд кубічних метрів газу. Запаси вугілля на складах — 1,1 млн тонн», — повідомив Прем’єр-міністр.
 
Комментарии (0)