ГлавнаяНовости ЖКХСобытияСвітовий банк надасть Україні 1,49 млрд доларів для оплати роботи працівників бюджетної сфери

Світовий банк надасть Україні 1,49 млрд доларів для оплати роботи працівників бюджетної сфери

У квітні Світовий банк надав пропозицію Уряду України для старту підготовки нового інвестиційного проекту з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні.
Міністр фінансів України Сергій Марченко і Регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі підписали Угоду про позику з Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Угоду про фінансування із Міжнародною асоціацією розвитку Проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».
 
У квітні Світовий банк надав пропозицію Уряду України для старту підготовки нового інвестиційного проекту з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні.
 
У рамках цього Проекту за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Міжнародної асоціації розвитку Україна отримає позику у розмірі 1,492 млрд дол. США.
 
Проект отримав фінансові гарантії від Великобританії, Нідерландів, Литви та Латвії. Паралельне фінансування від Італії та очікувані майбутні гарантії, зокрема від Данії. Даний Проект також буде співфінансуватися зі внесків нового багатостороннього донорського фонду, який планується створити.
 
«Ми вдячні Світовому банку за черговий внесок у підтримку фінансової стабільності України. Наразі важко переоцінити вашу допомогу, особливо в умовах повномасштабної збройної агресії рф. Залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також і забезпечувати стійке державне управління в Україні», - зазначив під час підписання Угоди Сергій Марченко.
 

Кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях.  

 
Комментарии (0)